Sestavine

  • 150 g moke
  • 150 g naribanih orehov
  • 150 g sladkorja v prahu
  • ščepec soli
  • 1 jajce
  • noževa konica cimeta
  • 100 g masla

nadev

  • marelična marmelada

okras

  • 200 g temnega čokoladnega obliva
  • 100 g zmletih in rahlo praženih orehov
  • orehova jedrca

Priprava

1.

Krhko testo pripravimo tako, da damo v skledo moko, orehe, sladkor v prahu, sol in cimet. Sestavine zmešamo, v sredini naredimo jamico, vanjo ubijemo jajce, ob robu pa porazdelimo maslene kosmiče. Vse skupaj hitro zgnetemo v gladko testo, ga zavijemo v folijo in damo za pol ure v hladilnik.

2.

Testo razvaljamo pol centimetra debelo in z modelčki izrežemo krogce. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 8 do 10 minut.

3.

Polovico pečenih keksov namažemo z marelično marmelado in jih pokrijemo s praznimi keksi. Pustimo jih kakšen dan, da se lepo prepojijo z marmelado.

4.

Čokoladni obliv raztopimo v vodni kopeli, ga nekoliko ohladimo, nato pa vanj pomočimo cele kekse. Robove keksov potresemo z mletimi orehi. Na koncu kekse okrasimo s polovičkami orehovih jedrc.

23