Božične šnite pandoro s kavo in maskarponejem
Popoln primer, kako lahko iz na videz neuporabnih ostankov ustvarimo simpatičen obrok, ki je hkrati preprost in hiter za pripravo.
Božične šnite pandoro s kavo in maskarponejem
Popoln primer, kako lahko iz na videz neuporabnih ostankov ustvarimo simpatičen obrok, ki je hkrati preprost in hiter za pripravo.
_
Vsebino omogoča: Eurospin Slovenija
Sestavine
- 4 rezine pandora (ali panetona)
- 1 jajce
- 1 dl mleka
- 1 dl smetane
- 0,5 dl kave
- 1 vaniljev sladkor
- 2 žlici masla
Za kremo
- 100 g sira maskarpone
- 1 dl sladke smetane
- 1 bio pomaranča (lupinica)
- 1 vaniljev sladkor
- sladkor v prahu za posip
Priprava
V globokem krožniku zmešamo jajce, mleko, smetano, kavo in vaniljev sladkor. Pandoro narežemo na rezine, debele približno 2 cm, in jih za minuto postavimo v jajčno mešanico, medtem jih enkrat obrnemo.
V ponvi raztopimo žlico masla in nanj položimo rezino pandora. Po obeh straneh popečemo do zlatorumene barve.
Pripravimo še kremo. Sladko smetano vmešamo v mascarpone. Dodamo drobno naribano pomarančno lupinico, vaniljev sladkor in dobro premešamo. Pred postrežbo po želji posujemo s sladkorjem v prahu.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.