Sestavine

  • 4 rezine pandora (ali panetona)
  • 1 jajce
  • 1 dl mleka
  • 1 dl smetane
  • 0,5 dl kave
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 žlici masla

Za kremo

  • 100 g sira maskarpone
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 bio pomaranča (lupinica)
  • 1 vaniljev sladkor
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1.

V globokem krožniku zmešamo jajce, mleko, smetano, kavo in vaniljev sladkor. Pandoro narežemo na rezine, debele približno 2 cm, in jih za minuto postavimo v jajčno mešanico, medtem jih enkrat obrnemo.

2.

V ponvi raztopimo žlico masla in nanj položimo rezino pandora. Po obeh straneh popečemo do zlatorumene barve.

3.

Pripravimo še kremo. Sladko smetano vmešamo v mascarpone. Dodamo drobno naribano pomarančno lupinico, vaniljev sladkor in dobro premešamo. Pred postrežbo po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

2