Bob s peteršiljem, feto in mandlji
Bob lahko postrežemo kot prilogo ali solato
Bob s peteršiljem, feto in mandlji
Bob lahko postrežemo kot prilogo ali solato
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Maj 2019
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 100 g oluščenega svežega boba
- majhen šopek peteršilja
- 1 šalotka
- 50 g sira feta
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g neblanširanih mandljev
- 1 limona, narezana na krhlje
- sol
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Priprava
Bob na hitro pokuhamo v vodi, ki narahlo vre, nato ga odcedimo in na hitro speremo pod mrzlo vodo. Zrna po želji iztisnemo iz sivih lupin.
Peteršilj grobo nasekljamo, šalotko drobno nasekljamo. Feto narežemo na kocke. Vse skupaj damo v skledo. V manjši ponvi segrejemo oljčno olje in popražimo mandlje, dodamo malce soli in premešamo, nato pa dodamo še bob in peteršiljevo mešanico s feto. Začinimo s sokom 2 limonovih krhljev, preostale pa postrežemo ob jedi.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.