Sestavine

  • 100 g oluščenega svežega boba
  • majhen šopek peteršilja
  • 1 šalotka
  • 50 g sira feta
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 50 g neblanširanih mandljev
  • 1 limona, narezana na krhlje
  • sol
  • hrustljav kruh, ko postrežemo

Priprava

1.

Bob na hitro pokuhamo v vodi, ki narahlo vre, nato ga odcedimo in na hitro speremo pod mrzlo vodo. Zrna po želji iztisnemo iz sivih lupin.

2.

Peteršilj grobo nasekljamo, šalotko drobno nasekljamo. Feto narežemo na kocke. Vse skupaj damo v skledo. V manjši ponvi segrejemo oljčno olje in popražimo mandlje, dodamo malce soli in premešamo, nato pa dodamo še bob in peteršiljevo mešanico s feto. Začinimo s sokom 2 limonovih krhljev, preostale pa postrežemo ob jedi.

2