Sestavine

  • 2 dl šerija amontillado
  • 4 dl paradižnikovega soka
  • par stiskov limonovega soka
  • 8–12 kapljic tabaska (ali po okusu)
  • 8–12 kapljic worcestrske omake (ali po okusu)

okras

  • 4 izkoščičene majhne zelene olive
  • 2 vložena zelena feferona
  • 2 slana inčunova fileja

Priprava

Mešalni vrč napolnimo z ledom in dodamo vse sestavine razen tistih za okras. Dobro premešamo in precedimo v ohlajena visoka kozarca. Za okras feferonoma odstranimo peclja in ju razpolovimo. Vzamemo zobotrebec (lažje gre z daljšimi) in na konec nanizamo eno olivo. Za njo nataknemo en konec inčunovega fi leja, nato polovico feferona, še eno olivo in drugo polovico feferona. Zaključimo z drugim koncem inčunovega fileja. Ponovimo z drugim zobotrebcem in preostalimi sestavinami ter postrežemo.

Bloody mary

Bloody mary je koktajl, ki ga boste v kozarcih ljubiteljev te pijače največkrat videli že dopoldne. Posebna priložnost? Morda. Običajno pa z njim preganjajo »mačka«, pridelanega prejšnjo noč. Za koktajl bloody mary namreč že dolgo velja, da naj bi bil najboljše zdravilo za neprijetne posledice alkohola. Nekaj znanosti sicer res stoji za tem, saj bloody mary vsebuje elektrolite, vodo, vitamin C, vitamin B6 in podobne blagodejne snovi. Vsebuje pa seveda tudi alkohol, zato kljub vsemu previdno in z občutkom.

1