Sestavine

  • 150 g masla ali margarine in še malo za pekač
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 3 jajca
  • 150 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • nastrgana lupina in sok 1 bio pomaranče

krema

  • 250 g maskarponeja
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 4 žlice sveže stisnjenega pomarančnega soka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 2 pasijonki

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Pekač, velik 20 x 24 cm, premažemo z maslom ali margarino in obložimo s papirjem za peko. Z električnim mešalnikom penasto stepemo maslo ali margarino in sladkor v prahu, da dobimo svetlo, rahlo zmes, v katero postopoma vmešamo jajca. Nato vanjo presejemo moko in jo ročno vmešamo. Nazadnje vmešamo še pomarančno lupino in sok. Testo vlijemo v pekač in ga poravnamo. Pečemo 25 minut, da biskvit postane zlato rumen oziroma dokler ni zobotrebec, ki ga zabodemo vanj, čist, ko ga izvlečemo.

2.

Biskvit vzamemo iz pečice in ga 5 minut pustimo počivati. Nato ga vzamemo iz pekača, odstranimo papir za peko in biskvit predenemo na žično mrežico, kjer naj se ohladi.

3.

Medtem pripravimo kremo. Maskarpone, sladkor v prahu, pomarančni sok in vaniljevo aromo gladko razmešamo – ne preveč, le toliko, da maskarpone postane mazav. Pasijonki prerežemo na pol in iz njiju postrgamo pulpo s semeni. Polovico je vmešamo v kremo, polovico pa prihranimo.

4.

Ko je biskvit popolnoma ohlajen, vrhnjo plast premažemo s kremo in po njej porazdelimo preostalo pulpo s semeni pasijonke.

2