Bela čokoladna rezina s kremnim sirom in jagodičjem
Imetnitna sladica brez peke kar prekipeva od poletnih okusov ...
Bela čokoladna rezina s kremnim sirom in jagodičjem
Imetnitna sladica brez peke kar prekipeva od poletnih okusov ...
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2012
ČAS PRIPRAVE: 25 min + 6 ur hlajenja
KOLIČINA: za 8 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 300 g bele čokolade
- 600 g kremnega sira
- 3 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 200 g malin
- 5 žlic malinove marmelade
- 80 g mandljevih piškotov (amaretti)
- 200 g majhnih jagod
- nekaj borovnic (po želji)
Priprava
Belo čokolado razlomimo in stopimo nad vodno kopeljo; skleda s čokolado se ne sme dotikati vrele vode. Pustimo, da se stopljena čokolada ohladi. Podolgovat rahlo naoljimo in obložimo s prozorno kuhinjsko folijo.
Sir, smetano in sladkor stepemo z mešalnikom. Dodamo skoraj popolnoma ohlajeno čokolado in zmešamo.
50 g malin zmešamo z 2 žlicama malinove marmelade. Polovico čokoladno-sirove mešanice nadevamo v model, jo obložimo z malinovo zmesjo, nadaljujemo z drugo polovico čokoladno-sirove mešanice, površino poravnamo in vanjo vtisnemo mandljeve piškote. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur, lahko pa tudi čez noč.
Osem jagod prihranimo, druge pa razpolovimo in jih v ponvici segrevamo s preostalo marmelado, da se zmehčajo. Zmeljemo jih z mešalnikom in, če so v marmeladi semena, pretlačimo skozi sito, da jih odstranimo. Če je omaka pregosta, kanemo kanček vode.
Postrežemo tako, da model previdno zvrnemo na pladenj, ga dvignemo in odstranimo folijo. Prihranjene jagode razpolovimo in z njimi obložimo sladico. Dodamo še preostale maline in po želji tudi borovnice. Sladico pokapljamo z malo omake, preostalo omako pa postrežemo posebej, da si sladico vsak sam dodatno pokaplja.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.