Banana split
Sladica že za zajtrk!
Banana split
Sladica že za zajtrk!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2020
ČAS PRIPRAVE: 5 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 banani
- 2 žlici arašidovega ali mandljevega masla
- 4 kepice zamrznjenega jogurta
- mešano jagodičje (npr. jagode, borovnice, maline)
- 4 žlice granole
Priprava
Banani olupimo in po dolgem razpolovimo. Položimo ju v dve podolgovati desertni skledici s prerezano stranjo navzgor.
Banane premažemo z arašidovim ali mandljevim maslom, vsako obložimo z 2 kepicama zamrznjenega jogurta in jagodičjem ter posujemo z granolo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.