Ananasov punč z ingverjem
Sladek in s pridihom ingverja
Ananasov punč z ingverjem
Sladek in s pridihom ingverja
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2021
ČAS PRIPRAVE: 5 min
KOLIČINA: za 6–8 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 7,5 dl ananasovega soka
- sok 1 limete
- majhen šopek mete
- led
- 7,5 dl ingverjevega piva
za okras
- 6–8 vejic mete
- 6–8 celih zvezdastih janežev (po želji)
Priprava
Meti odstranimo olesenela stebla.
V vrč močnega multipraktika vlijemo ananasov in limetin sok. Dodamo meto in malo ledu, nato pa zmeljemo, da razbijemo led. V kozarce za viski stresemo še več ledu in vanje vlijemo sok, nato prilijemo ingverjevo pivo.
Vsak kozarec okrasimo z meto in po želji tudi z zvezdastim janežem.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.