Če vam je ostalo še kaj šunke in hrena, lahko velikonočni zajtrk raztegnete še na nekaj dni – to je odlična ideja. Pripravite lahko tudi celo vrsto sendvičev in solat, ki bodo zahvaljujoč prvi zares sezonski zelenjavi in zelem ter ostankom barve na pirhih še posebej pisani. Preizkusite pa lahko tudi katerega od naslednjih receptov:

Škotska jajca s šparglji in majonezno pomako

Škotska jajca so britanska specialiteta, ki naj bi jo izumili v londonski veleblagovnici Fortnum & Mason leta 1738. Mi smo pripravili nekoliko poenostavljen recept in mu dodali slastne šparglje in pomako.

Klasike so z razlogom klasike in dobra jajčna solata bo vedno našla mesto na naših povelikonočnih omizjih.

Pobarvana jajca nadevana z ovčjim sirom

Nadevani pirhi bodo še bolj posebni, če bodo ohranili pisano lupino.

:::

Naslovna fotografije: Anastasia Shuraeva / Unsplash