

Zakaj med peko ne smemo odpirati pečice?
Obožujete kuhanje in uživate v pripravi hrane za svoje goste, vendar se velikokrat zgodi, da jed ni takšna, kot ste si zamislili. Kaj je šlo narobe?


2 P-ja: pastinak in portulak
Pastinak pa nekako ni našel poti v naša srca, čeprav je verjetno najbolj zdrav med jušno zelenjavo. Skoraj bolj ga poznajo tisti, ki kupujejo seme brez očal in so ga kupili po pomoti. Podobno portulak marsikdo zamenja za plevel. Pa ste vedeli, da imata ti dve zelenjadnici številne prednosti za naše zdravje, zaradi katerih na našem vrtu ne bi smeli manjkati?


Citrus za okras in za različne kulinarične eksperimente
V drevesnicah in na oddelkih za vrt pogosto srečamo majhna drevesca z drobnimi oranžnimi sadeži. To je kumkvat, okusen in zdrav sadež.

Priljubljeni recepti


Naravne tehnike barvanja pirhov, ki vas bodo navdušile
S pomočjo rastlin in živil lahko ustvarimo čudovite velikonočne barve.

Preprosti koraki, s katerimi bo meringa vedno uspela
Popolna meringa se začne pri enem samem koraku, ki ga mnogi spregledajo. Ključno je, da sneg stepemo ravno prav — a kako to doseči?

Svilnata maslena omaka - po korakih
Maslena omaka je klasična francoska osnovna omaka, ki jo poznamo tudi pod francoskim imenom beurre blanc.
Sladice
Nasveti in tehnike

Kako obložiti pekač s papirjem za peko
Oblaganje pravokotnih pekačev s papirjem res ni zahtevno, pri visokih ali okroglih modelih, pa je dobro poznati nekaj trikov, da se papir res lepo prilega.


Preprosti koraki, s katerimi bo meringa vedno uspela
Popolna meringa se začne pri enem samem koraku, ki ga mnogi spregledajo. Ključno je, da sneg stepemo ravno prav — a kako to doseči?

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.
Meso
Testenine
Zelenjava
Manj kot 5 sestavin
Posebna prehrana
Lokalna kulinarika

Sobotni recept: Kruhove rezine s cimetom
Kruhove rezine v jajcu vsi poznamo, poskusite pa novo različico tako, da na kruh posipate še cimet.

V mobilni restavraciji ohranja tradicijo, vključuje pa tudi novosti
Kombinira klasične in sodobne okuse – Potuje po Sloveniji, kmalu še na stalni lokaciji v Lendavi

Sobotni recept: Boranja z mesom in krompirjem
Pravi recept za vse ljubitelje mesa in zelenjave.

Chef leta je Tomaž Kavčič z Zemona!
Gastronomski vodnik Gault&Millau je sinoči na prireditvi GALAma v ljubljanski Festivalni dvorani Tomaža Kavčiča iz gostilne Pri Lojzetu na Zemonu imenoval za kuharskega mojstra leta 2025. V sedmih izdajah je to drugi tovrstni naslov za primorske mojstre, leta 2018 so ga premierno pripeli Ani Roš iz Hiše Franko.