

10 napak pri peki potice, ki jih nočete ponoviti
Potica je kraljica praznikov, a hitro gre kaj narobe. Preverite, katere napake se najpogosteje zgodijo in kako jih preprečiti.


Naravne tehnike barvanja pirhov, ki vas bodo navdušile
S pomočjo rastlin in živil lahko ustvarimo čudovite velikonočne barve.


Kako dolgo kuhati jajca: preprosta formula, ki si jo boste zapomnili za vedno
Odkrivamo pravljično formulo za popolno mehko, srednje ali trdo kuhano jajce. Čas kuhanja si boste odslej zlahka zapomnili!

Priljubljeni recepti


3 praznične sladice za vse okuse
V prihodnjih dneh bo v naših domovih dišalo po prazničnih dobrotah. Če nimate idej, kaj bi poleg potice in piškotov pripravili za velikonočno pogostitev, vam v nadaljevanju ponujamo recepte za tri sladice, s katerimi zagotovo ne boste zgrešili.

Preprosti velikonočni kolački, ki se kar topijo v ustih
Ne le pirhe, za veliko noč si radi privoščimo tudi čokoladna jajčka, nad katerimi so še posebej navdušeni najmlajši. In če vam jih bo kaj ostalo, lahko iz njih pripravite okusne kolačke po receptu Anje Fir.

Svilnata maslena omaka - po korakih
Maslena omaka je klasična francoska osnovna omaka, ki jo poznamo tudi pod francoskim imenom beurre blanc.
Sladice
Nasveti in tehnike

Najbolj rahla omleta: koraki do popolne omlete
Prava omleta je rahla in puhasta, ne pa kompaktna kot palačinka. Z nekaj triki lahko postanete mojstri omlet.

Kako očistimo artičoko
Artičoka deluje grobo in neizprosno, a z nekaj spretnimi in odločnimi rezi zlahka razkrijemo njeno mehko, okusno srce - prava nagrada za vsak trud v kuhinji.

Kakovostno vino za kuhanje
V: Ali za kuhanje res potrebujem dobro vino? Tako ali tako se bo pokuhalo … O: Slabo vino lahko jed poslabša ali celo uniči, zato za kuhanje izbiramo kakovostna vina, ki bi si jih z veseljem natočili tudi v kozarec. Vino mora seveda prevreti, da iz njega izhlapi alkohol, imeti pa mora tudi čas, da […]

Velikonočna čokoladna jajca v novih sladicah
Otroci za veliko noč dobijo veliko čokoladnih jajc in zajcev. Pogosto jih veliko ostane, zato prav pride nasvet, kako jih lahko uporabimo tudi pri peki.
Meso
Testenine
Zelenjava
Manj kot 5 sestavin
Posebna prehrana
Lokalna kulinarika


Sobotni recept: Kruhove rezine s cimetom
Kruhove rezine v jajcu vsi poznamo, poskusite pa novo različico tako, da na kruh posipate še cimet.


V mobilni restavraciji ohranja tradicijo, vključuje pa tudi novosti
Kombinira klasične in sodobne okuse – Potuje po Sloveniji, kmalu še na stalni lokaciji v Lendavi