Shranjevanje mesa
piše: uredništvo
18V: Ali je meso, ki ga kupimo v trgovini, res treba porabiti isti dan ali ga lahko shranimo tudi kakšen dan ali dva v hladilniku?
O: Mleto meso, drobovino in meso, narezano na zrezke, je najbolje porabiti isti dan. Celega piščanca lahko pokritega hranite v najhladnejšem delu hladilnika do 2 dni, purana do 4 dni. Zarebrnice, steake in manjše kose mesa lahko hranite 2 do 3 dni, večje kose za pečenke pa do 5 dni. Na splošno rdeče meso zdrži dlje kot belo, pusto pa dlje kot mastno. Meso zavijte v prozorno kuhinjsko folijo in ga shranite v najhladnejši del hladilnika. Če imate hladilnik s tako imenovano »cono 0«, se lahko čas podaljša še za kakšen dan ali dva. Če meso zamrznete in nato odtalite, je najbolje, če ga porabite v dveh dneh. Meso naj se odtali v hladilniku, da se taljenje odvija počasi. Pred peko ga je treba ogreti na sobno temperaturo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.