Praženje oreščkov
piše: Eva Lunc
5V: Kadar pražim oreščke, jih pogosto zažgem – prav hitro so črni in grenkljati. Kako naj ravnam, da bi se enakomerno zlato popražili?
O: Oreščki se res hitro zažgejo, a v resnici je praženje čisto preprosto. Oreščke vsujte v oplasteno ponev, tako da so v eni plasti. Ponev pristavite na zmeren ogenj in oreščke nežno pražite, medtem pa jih pogosto mešajte, da se nežno in enakomerno obarvajo. Takoj ko se zlato obarvajo, jih stresite iz ponve – če jih pustite v ponvi, se namreč pražijo še naprej, saj je še vedno razgreta. Bistveno je, da ne dodate olja ali maščobe, saj oreščki že vsebujejo dovolj maščobe, in da jih pražite pri nizki temperaturi. Predvsem pa niti za hip ne poglejte stran!
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.