Piškoti se med peko razlezejo
piše: uredništvo
17V: Zakaj se piškoti med peko velikokrat zelo razlezejo?
O: Preden začnete peči piškote, je najbolje, da najprej nekaj piškotov spečete poskusno. Če se med peko preveč razlezejo, je lahko vzrokov več: morda testo ni bilo dovolj ohlajeno pred valjanjem; morda ste uporabili kakšen drug sladkor namesto rjavega ali pa preveč namastili pekač pred peko. Piškoti se preveč razlezejo tudi, če jih položimo na prevroč pekač, zato je pomembno pekače pred ponovno peko dobro ohladiti. Tudi maslo lahko povzroči, da se piškoti preveč razlezejo, zato lahko uporabimo margarino, ki pa mora imeti vsaj 80 % maščobe, saj sicer ni nič drugače. Pomembno je predvsem upoštevati recept in ne zamenjevati sestavin.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.