Nadomestek alkohola v receptih
piše: uredništvo
16V: S čim bi lahko v receptih nadomestila alkohol (npr. belo vino)?
O: To je čisto odvisno od tega, kakšno jed pripravljate. Razlika je, če gre za sladico ali če pripravljate rižoto. Odvisno je tudi od količine alkohola: ali recept zahteva žlico šerija ali 2 dl vina. Če gre za majhno količino alkohola, recimo kakšno žlico ali dve, ga lahko tudi izpustite, vendar verjetno jed po okusu ne bo čisto taka, kot bi bila z alkoholom. Pri sladicah lahko namesto ruma ali kakšnega likerja uporabite mleko, kavo ali kakav, zlasti če pripravljate slaščice za otroke in če gre za bolj kremasto ali čokoladno slaščico. Pri bolj sadnih slaščicah uporabite sok ali tekočino od kompota. Pri slanih jedeh lahko vino nadomestite z vodo ali jušno osnovo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.