Kako se znebimo grenčine v jajčevcih
piše: uredništvo
20piše: uredništvo
20O: Če za pripravo jedi ne morete dobiti manjšega jajčevca, ki vsebuje manj semen in je zato manj grenek, se lahko njegove grenkosti znebite tako, da neolupljen jajčevec narežete, posolite in pustite stati 20 minut, da spusti grenki sok. Rezine nato operite z vodo, posušite in poljubno pripravite. Cel, neolupljen jajčevec lahko tudi večkrat prebodete z zobotrebcem (ali z lesenim nabodalom za zelo velike jajčevce) in ga za eno uro potopite v hladno vodo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.