Kako odstraniti kožice lešnikov
piše: uredništvo
13V: Imam večjo količino lešnikov in nekaj bi jih rada oluščila iz kožic. Lepo prosim, svetujte mi najboljši način, kako naj to storim.
O: Lešnikom bomo najlaže odstranili kožice, če jih najprej popečemo pod vročim žarom v pečici ali popražimo v ponvi. Nato jih stresemo na čisto kuhinjsko krpo, jih zavijemo in dobro pomanemo med seboj. Na ta način se bo odluščila večina kožic. Lešnike lahko potem za dodatno aromo in okus še enkrat malo popražimo. Drugi način za odstranjevanje kožic je, da lešnike prelijemo z vrelo vodo, in ko se toliko ohladijo, da jih lahko primemo v roke, vsak lešnik iztisnemo iz kožice. Če imamo veliko lešnikov, to sicer lahko vzame nekaj časa, a se dobro obnese.
Preizkusite še nekaj receptov:
Hruškov kolač z lešnikovim namazom
Čokoladni venec z malinami in lešniki
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.