Domači vaniljev sladkor
piše: uredništvo
14V: Za pripravo ene od vaših sladic sem uporabila sredico stroka vanilje, zdaj pa ne vem, kaj naj naredim s strokom. Škoda mi ga je zavreči, saj še zelo omamno diši.
O: Čeprav ste stroku odstranili sredico, bi ga bilo res škoda zavreči, navsezadnje pravi strok vanilje niti ni tako poceni. Strok lahko daste v pol litra rahlo sladkanega mleka in vse skupaj zavrete. Nato ogenj ugasnete in pustite mleko stati 10 minut. Strok odstranite iz mleka, vaniljevo mleko pa ponudite otrokom za posladek. Ker pa se bliža čas obdarovanj, vam svetujem, da strok daste v večji kozarec za vlaganje in ga posujete s kristalnim sladkorjem. Kozarec zaprete, pretresete in pustite vsaj kakšen teden ali 10 dni, da se sladkor navzame arome vanilje. Takrat ga lahko začnete pridno uporabljati za božično peko. Sladkor lahko razdelite tudi v manjše kozarčke, jih zaprete, lepo okrasite in podarite svojim prijateljem za božično ali novoletno darilo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.