Brizgalna vrečka
piše: uredništvo
17piše: uredništvo
17O: Brizgalna ali dresirna vrečka, kot ji tudi rečemo, res zahteva nekaj spretnosti, a z malo vaje in triki gre delo zlahka od rok. Ko kremo nadevamo v vrečko, jo najprej s hrbtno stranjo noža postrgamo proti vogalu in jo pri vrhu nad kremo dobro stisnemo; tako se bomo izognili temu, da bi nam uhajala ven na nepravem koncu. Če namesto brizgalne vrečke vzamemo navadno vrečko za zamrzovanje, jo lahko pri vrhu tudi zavežemo. Navadni vrečki nato odrežemo poljubno velik vogalček, v katerega po želji vstavimo nastavek (če želimo recimo zvezdasto ali katero drugo posebno obliko). Tudi z navadno vrečko lahko nabrizgamo karkoli: od kuhanega testa do smetane, različnih krem in celo stopljene čokolade. Najlepše pa je, da take vrečke po uporabi ni treba čistiti, temveč jo preprosto zavržemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.