Ali lahko mlečne izdelke zamrznem?
piše: uredništvo
16piše: uredništvo
16O: Večina mlečnih izdelkov ni najprimernejša za zamrzovanje, ker se mnogim okus in konsistenca spremenita, ko jih odtalimo. Brez skrbi lahko zamrznete surovo maslo in smetano, ki ima več kot 40 odstotkov maščobe. Vendar se taka smetana po odtalitvi težje stepe, saj se rada sesede, zato odtaljeno uporabite v jedeh, ki ne zahtevajo stepene smetane. Kisla smetana, jogurt in mleko za zamrzovanje niso primerni, saj odtaljeni postanejo zdrizasti. Siri, ki jih zamrznemo v enem kosu, lahko postanejo drobljivi, medtem ko nariban sir in tistega v rezinah lahko zamrznete. Mehki in poltrdi siri pri zamrzovanju izgubijo svojo kremasto strukturo, zato jih lahko uporabite samo za kuhanje. Skuta res ne spremeni svoje strukture, izgubi pa malo na okusu.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.