Kako pripravimo artičoke
Kako pripravimo artičoke
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2012
ZAHTEVNOST: Enostavno
Sestavine
- poljubna količina artičok
Priprava
Sok ene limone iztisnemo v skledo hladne vode. Z nožem artičoki odrežemo steblo, da bo poravnano z dnom. Obrezano dno podrgnemo z limonovo polovičko.
Odstranimo vse temnozelene liste, da pridemo do mehkih, kremno vijoličastih listov sredice.
Medtem ko z eno roko držimo za šop listov, z majhnim nožem odstranimo temno zelene liste, ki so še ostali na dnu, da pridemo do svetlo zelenega mesa. Podrgnemo z limonovo polovičko, da se artičoka ne razbarva.
Liste odrežemo, da pridemo do vlaknaste sredice. Z žlico jo izdolbemo in odstranimo vsa lasasta vlakna. Celo artičoko podrgnemo z limono in jo, medtem ko pripravljamo preostale, namakamo v limonovi vodi.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.