Filiranje sardonov
Filiranje sardonov
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2016
ČAS PRIPRAVE: -
ZAHTEVNOST: Enostavno
Sestavine
- poljubna količina sardonov
Priprava
Sardone, ki smo jim odstranili glavo in drobovje, s prstom razpremo in odstranimo hrbtenično kost. File nato speremo pod tekočo vodo in istočasno s prsti odstranimo in odplaknemo morebitne preostale koščice ob straneh fileja. Te so sicer tako majhne, da ne motijo, tudi če ostanejo na fileju. Fileje še dobro osušimo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.