Koktajli: 10 receptov
Koktajli in moktajli (brezalkoholni koktajli), s katerimi boste navdušili!
Članek je objavljen na Dober tek
Zabave imamo radi tudi zaradi koktajlov. Med našimi recepti za koktajle boste našli veliko zamisli za odrasle, nekaj pa je tudi brezalkoholnih, ki jih lahko pijejo prav vsi.
Mešamo!
Čas je za koktajle, zabave in vesela druženja. Če ste za akcijo, vas v nadaljevanju čakajo super recepti za koktajle.
Za začetnike …
Začetnikom, ki se šele podajate v svet miksologije, za uvod priporočamo branje članka Koktajli iz domačega bara. Pripravili smo ga skupaj s poznavalcem Dominikom Gobcem, ki je svoje veščine kombiniranja okusov in priprave koktajlov pilil v številnih domačih ter tujih barih in restavracijah. Bil je tudi idejni vodja programa pijač v restavraciji Milka, ki ima dve Michelinovi zvezdici. Danes kot svetovalec sodeluje s številnimi gostinskimi obrati, ki si želijo gostom ponuditi najboljše koktajle in druge napitke.
Za izkušene …
Bolj izkušeni pa se lahko kar pogumno lotite naših receptov. Pripravili smo izbor 10 koktajlov, ki se bodo vam in vašim gostom brez dvoma vtisnili v spomin.
Koktajli s penečim vinom
Koktajl s penino – kot nalašč za vse, ki želite ob polnoči postreči nekaj več od kozarca penečega vina
Aperol spritz – eden in edini
Še več koktajlov s penečim vinom najdete v članku Koktajli iz domačega bara.
(Ne)klasični recepti za koktajle
Negroni z rumom – odličen aperitiv pred večernim obedom
Božični godfather – s smetano in muškatnim oreškom za praznični pridih
Bloody mary po špansko – z olivami, feferoni in inčuni
Umazani martini – koktajl, ki deli publiko: ali ga sovraži ali pa nadvse obožuje
Brezalkoholni koktajli
Brezalkoholni mohito s klementino – prava poslastica za ljubitelje moktajlov
Ananasov punč z ingverjem – sladek in s pridihom ingverja
Brusnični spritz – brusnice, pomaranča in grozdni sok so zmagovalna kombinacija
Brezalkoholni irski kremni liker – ta moktajl se zlahka kosa s svojim ‘odraslim’ prijateljem
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.