Sestavine

  • 4 fileji bele ribe s kožo
  • kanček olja za peko
  • 150 g mešanih solatnih listov
  • 1 solatna kumara
  • 2 žlički solatnega preliva
  • sol
  • poper

pesto

  • 130 g rukole
  • 30 g oreškov makadamija
  • 1 strok česna
  • 1 žlica limonovega soka (ali manj, po okusu)
  • 2 žlički ekstra deviškega oljčnega olja

Priprava

1.

Rukolo grobo narežemo, oreščke grobo nasekljamo, česen olupimo in stremo. V kuhinjski strojček damo vse sestavine za pesto, solimo, popramo in vse grobo sesekljamo.

2.

Ribje fileje solimo. Ponev z neoprijemljivim dnom segrejemo, rahlo naoljimo in vanjo položimo ribje fileje s kožno stranjo navzdol. Na srednje vročem ognju jih pečemo 2 minuti, nato jih obrnemo in na drugi strani pečemo še 3 minute, da se popolnoma spečejo in lepo obarvajo. Preložimo jih na pladenj, pokrijemo in shranimo na toplem.

3.

Kumaro vzdolžno razpolovimo in diagonalno narežemo na tanke rezine. Oprano in posušeno solato ter kumaro razporedimo na krožnike in pokapljamo s poljubno polivko. Na solato položimo ribje fileje in jih obložimo z žličko pesta iz oreškov makadamija.

20