Slivov zavitek
Slasten zavitek, ki prija po kosilu.
Slivov zavitek
Slasten zavitek, ki prija po kosilu.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2012
ČAS PRIPRAVE: 1 ura 30 min
KOLIČINA: 1 pekač
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
testo
- 350 g moke
- 2 žlici olja
- 1 jajce
- 1,5 dl mlačne vode
- malo soli
nadev
- 2 kg sliv
- 150 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 50 g masla
- 2 žlici drobtin
- 2 dl sladke smetane
Priprava
Iz sestavin za testo zgnetemo gladko testo in ga pustimo počivati najmanj pol ure. Medtem izkoščičimo slive in jih narežemo na četrtine. Drobtine prepražimo na maslu. Spočito testo malo razvaljamo in nato z rokami tanko razvlečemo. Na tretjino testa razporedimo slive, jih potresemo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter polijemo s sladko smetano. Preostali dve tretjini testa pokapljamo s prepraženimi drobtinami. Obloženo testo zvijemo in pečemo v pečici 40 minut pri 180 °C.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.