Kvinoja
Kvinoja
Kvinoja je prastara južnoameriška kulturna rastlina, ki se uporablja kot žitarice, čeprav to ni. Seme pred kuhanjem temeljito speremo in večkrat prelijemo s toplo vodo, da odstranimo morebitne preostale saponine, ki jo naravno ščitijo in jih večino odstranijo že pred prodajo, če ostanejo, pa ji dajo grenak priokus. Ima rahlo oreškast okus, uporabimo pa jo lahko za jedi v slogu rižot, za juhe in enolončnice, solate, sladice. Kvinojino seme lahko zmeljemo v moko in jo dodamo pšenični ali pirini za kruh in pecivo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.