Sestavine

  • 450 ml polnomastnega mleka
  • 250 g sveže sladke smetane
  • ščep soli
  • 1 žlica cvetličnega medu
  • 1 zvezdasti janež
  • lupinica 1 bio pomaranče (trakovi)
  • 250 g zelo kakovostne temne čokolade s približno 70 % kakava
  • sladka smetana ali čokoladna pena, ko postrežemo

Priprava

1.

V kozico nalijemo mleko in smetano ter dodamo sol, med, strt zvezdasti janež in pomarančno lupinico. Zelo počasi segrevamo skoraj do vrelišča. Pokrijemo in pustimo, da se prepaja, medtem pa nasekljamo čokolado ter pripravimo cedilo in skodelice.

2.

Mešanico precedimo, dodamo čokolado in zmešamo, da se stopi. Razdelimo v skodelice in postrežemo, po želji s stepeno smetano ali čokoladno peno.

Opomba

Pomarančno lupino isto tanko olupimo z lupilnikom za zelenjavo, da dobimo trakove. Pazimo, da lupimo samo oranžno plast lupine brez belega dela. Za več uporabnih nasvetov pokukajte v našo uspešnico Čokolada.

1