Sestavine

  • 2 jajci
  • 1 majhna čebula
  • 2 korenčka
  • 1 žlica olja
  • 1 1⁄2 žlice masla
  • 1 1⁄2 žlice moke
  • 1 1⁄2 žlice karija v prahu
  • ščep čilijevih kosmičev (po želji)
  • 6,5 dl zelenjavne jušne osnove
  • pest mlade zelene listnate zelenjave
  • 300 g rezancev udon
  • 2 žlički sojine omake
  • 2 mladi čebulici, ko postrežemo

Priprava

1.

Jajci damo v vrelo vodo in ju kuhamo 7 minut, nato pa ju ohladimo v skledi mrzle vode.

2.

Čebulo nasekljamo, korenčka pa ostrgamo in narežemo na palčke, dolge približno 4 cm in debele približno 0,5 cm. Oboje popražimo na olju; ko se korenčki zmehčajo, jih skupaj s čebulo poberemo iz kozice.

3.

V kozico damo maslo in primešamo moko. Mešamo, dokler ni zmes rumenkasto rjava in zadiši po oreških. Dodamo kari v prahu in čilijeve kosmiče ter pražimo še 2 minuti. Rezance skuhamo po navodilih na vrečki.

4.

V kozico postopoma prilivamo zelenjavno jušno osnovo. Čebulo in korenje stresemo nazaj in kuhamo, dokler ni korenje povsem mehko. Listnato zelenjavo drobno narežemo, jo dodamo v kozico in kuhamo še minuto, nato pa vmešamo rezance.

5.

Mlado čebulico narežemo na tanke kolobarje, jajci pa olupimo in prerežemo na pol. V juho vmešamo sojino omako in jo postrežemo v skledicah; vsako porcijo potresemo z mlado čebulico in nanjo položimo jajce.

2