Kokosov sladoled z mangom
Kokos in mango sta dobitna kombinacija!
Kokosov sladoled z mangom
Kokos in mango sta dobitna kombinacija!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2020
ČAS PRIPRAVE: 15 min + zamrzovanje
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 400 ml kokosovega mleka (v pločevinki)
- 3 žlice medu
- 1 mango (približno 300 g)
Priprava
V skledi stepamo kokosovo mleko, da postane gosto. Postopoma vmešamo 3 žlice medu, da dobimo kremo.
Mango olupimo, narežemo na koščke in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Sadno kašo primešamo kokosovi kremi.
Zmes prelijemo v nizko posodo in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 5 ur oziroma dokler ne zamrzne.
Nasvet
Če se na vrhu sladoleda naredijo kristalčki, ga pred postrežbo nekoliko pretlačimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.