Pri rezanju čebule moramo biti posebno pozorni na oster nož, da bodo rezi čisti, saj se z neostrim nožem čebula stisne in poškoduje, ob tem pa spusti svoj sok, zaradi katerega nas med rezanjem pečejo oči. Za praženje mora biti čebula zmeraj narezana, ne zmiksana, ker sicer spusti svoje sokove in se pri toplotni obdelavi kuha, namesto da bi se pražila.

Čebulo olupimo in odrežemo del s koreninskimi laski. Vzdolžno z vlakni jo prerežemo na polovico.

Ploski del položimo na desko in čebulo zarezujemo na tanke in enakomerne trakove, vendar pustimo, da se ob koreninskem delu držijo skupaj. Tako nam plasti ne lezejo narazen.

V čebulo zarežemo še nekaj prečnih rezov. Še vedno pazimo, da ne zarežemo povsem do koreninskega dela.

Če smo uspešno izvedli dosedanje korake, bo zadnji preprost: nastale trakove navpično narežemo na drobne kocke.

Galerija

Jesenska čebulna juha z jabolki Klobasni zvitki s čebulno marmelado in timijanom