Sestavine

  • 1 lonček (2 dl) prosene kaše
  • 6–8 dl mleka (odvisno od tega, kako gosto kašo želimo)
  • 1–2 žlici sladkorja (po okusu)
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 vaniljev strok
  • ščep soli
  • 12 mehkih suhih sliv

Priprava

1.

Proseno kašo stresemo v cedilo, jo operemo in odcedimo. Slive narežemo na manjše koščke.

2.

V kozici pristavimo mleko in mu dodamo vaniljev strok in sladkor. Ko mleko zavre, vanj vsujemo kašo, solimo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo približno 30 minut. Vmes večkrat premešamo, da se kaša ne prime dna kozice.

3.

Ko je kaša že skoraj kuhana, prilijemo smetano in dodamo narezane slive. Dobro pomešamo in kuhamo še približno 5 minut. Če se nam zdi kaša pregosta, dodamo še malo mleka.

5