

To so tradicionalne sladice, ki so obnorele obiskovalce Evrope
Kdo bi si mislil, da na TikToku svoje mesto najdejo tudi torta Sacher, kurtoš in – kremna rezina.


Čokoladni cheesecake
Ta čokoladni cheesecake bo premamil tudi tiste, ki sladice sicer pripravljajo le ob praznovanjih!



Priljubljeni recepti



Za sladek, a uravnotežen zajtrk – granola, ki jo pripravimo vnaprej
Za vse, ki ste do sedaj mislili, da kosmičev ne marate, in za vse, ki trdite, da enostavno ne utegnete zajtrkovati – ste že kdaj pripravili svojo granolo?

Skrajni čas je, da poskusite ratatuj
Ratatuj (ratatouille) je provansalska jed, ki je osvojila srca in filmska platna, hkrati pa dokazala, da se da iz preprostih sestavin narediti veliko zgodbo.

Okusi narave, ujeti v požirku: osvežilni zeliščni koktajli
Zeliščni koktajli so prava poslastica za vse čute – očarajo z bogatimi okusi, omamnimi vonji in estetskim videzom. Poleg tega lahko skrbno izbrana zelišča na pivca učinkujejo blagodejno. Farmacevt Samo Kreft in vodja delavnic zeliščnih koktajlov Nataša Sivec sta nam dala nekaj odličnih receptov.

Poletna romanca: stročji fižol
Stročji fižol je kot poletna romanca. Pojavi se iznenada, nam ne pusti misliti na nič drugega, pa čez noč izgine. No, k sreči lahko stročji fižol shranimo.

Poceni meso božanskega okusa: pripravite goveje ličnice kot Gordon Ramsay
Svetovno znani chef Gordon Ramsay deli trike, kako pripraviti goveje ličnice, da bodo sočne in okusne kot v restavraciji.
Sladice
Jedi v manj kot pol ure
Nasveti in tehnike

Triki, s katerimi prepoznate popolno lubenico
Bralka nas je vprašala: Tu je poletni čas, ko se vsi radi osvežimo tudi z lubenico. Po navadi vedno kupim razrezano, saj se mi je že zgodilo, da sem, če sem kupila celo, vsaj polovico kaj hitro vrgla stran, ker je bila nezrela ali kašasta. Kaj svetujete pri nakupu lubenice?

Kako se izognemo razmočeni pici
Bralka se sooča s težavo, ki pesti številne domače picopeke: "Pogosto je nadev precej moker in se celo naredijo lužice, ki so zoprne pa še testo razmočijo. Kaj delamo narobe?"

Zdaj je čas za zimsko shrambo: vse o vlaganju zelenjave
Vsi ponosni lastniki vrtov, na katerih zrase toliko zelenjave, da je sproti nikakor ne uspejo pojesti, na vrhuncu poletja svoje kuhinje spremenijo v pravo malo proizvodnjo konzerviranih živil.

Kako preprosto in pravilno razkosati piščanca
Če ste se že kdaj spogledovali z nakupom celega piščanca v trgovini, a ste se ustrašili razkosavanja, smo za vas pripravili hiter in preprost vodič.
Manj kot 5 sestavin

Ali je peteršilj, ki cveti, še užiten ali strupen?
Poletna vročina in dolgi dnevi marsikatero zelišče spodbudijo k cvetenju – tudi peteršilj. Mnogi vrtičkarji se ob tem vprašajo, ali je cvetoči peteršilj še vedno primeren za uporabo v kuhinji, ali pa ga je treba odstraniti, ker ni več užiten. Poznate odgovor?

Slastni sladoledi za močan imunski sistem
Ko je zunaj vroče, sladoled še posebej prija. Poleti si mnogi sploh ne predstavljamo dneva brez njega. A sladoled ni nujno zgolj sladka pregreha – iz svežih sestavin z domačega vrta lahko pripravimo tudi osvežilno in zdravilno ledeno poslastico iz naravne domače lekarne. Tako bomo krepili svoj imunski sistem, da bo močan in pripravljen pričakal jesen in zimo.

Skrivnostna moč bazilike: naravni borec proti bakterijam
Bazilika je več kot začimba. V Indiji jo častijo kot sveto rastlino, njena vonjava pa naj bi bila najbližje valovanju božje energije.

Deluje kot naravni aspirin, ki učinkovito lajša bolečine
Če se sprehajamo ob brežinah, rekah in potokih, pogosto srečamo tudi čudovito vrbo. Ste vedeli, da so vrbovo lubje nekoč uporabljali proti bolečinam?

4 recepti za kozmetiko iz domače kuhinje
Včasih je najboljše tisto, kar si pripravimo sami. Preprosta domača kozmetika brez kemikalij je lahko pravi balzam za telo in dušo.

Na videz skromna plevel je v resnici eliksir za največji organ telesa
Ptičja dresen, po krivici manj znana zdravilna rastlina, ima močne pozitivne učinke na telo od dihal do kože, las in nohtov.