Kosmiči čez noč z malinami in arašidovim maslom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.
Kosmiči čez noč z malinami in arašidovim maslom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Oktober 2018
ČAS PRIPRAVE: 5 min + namakanje
KOLIČINA: za 1 osebo
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl vode
- 80 g zamrznjenih malin
- 1 žlica arašidovega masla
Priprava
V posodo s pokrovom damo ovsene kosmiče in ščep soli, zmešamo z 1,5 dl vode in dodamo zamrznjene maline. Premešamo, pokrijemo in čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan kosmiče obložimo še z 1 žlico arašidovega masla.
Galerija
Nasvet
Kosmiči čez noč bodo odlični tudi v kombinaciji s korenčkom ali s tropskim pridihom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.