Sestavine

  • 50 g rumenih gorčičnih semen
  • 1 žlica cvetličnega medu
  • ½ žlice zeliščne soli
  • 3 žlice jabolčnega kisa
  • ¼ čajne žličke kurkume
  • 5–10 žlic vode
  • 4 žlice hladno stisnjenega oljčnega olja
  • 2 žlici drobno sesekljanih divjih zelišč (drobnjak, bršljanasta grenkuljica, regrat, navadna regačica, navadna zvezdica ipd.)

Priprava

1.

Gorčična semena drobno zmeljemo in zmešamo z medom, zeliščno soljo, jabolčnim kisom, kurkumo in oljčnim oljem. Med mešanjem dodajamo vodo, dokler ne dobimo želene gostote.

2.

Divja zelišča splaknemo, osušimo, fino nasekljamo in dodamo gorčični zmesi. Z zmesjo napolnimo kozarček in pustimo počivati v hladilniku vsaj 14 dni, da se okusi povežejo. V hladilniku bo gorčica zdržala približno 1 leto.

1