Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.
Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.
Recept je objavljen na Revija Dober tek
ČAS PRIPRAVE: 15 min
ZAHTEVNOST: Srednje zahtevno
Sestavine
- poljuben kos mesa za pečenko
Priprava
Kos mesa za pečenko položimo na pekač ali desko in pripravimo daljši kos kuhinjske vrvice.
Vrvico najprej zavežemo okrog zgornjega dela mesa in jo zavozlamo. Nato se z vrvico pomaknemo nižje, napravimo zanko in jo povlečemo čez kos mesa, tako da gre vrvica naokrog. Zanko na vrhu zategnemo in nadaljujemo postopek vzdolž celotnega kosa mesa. Zanke naj bodo razporejene v enakomernih razmakih.
Ko zategnemo zanko na dnu, kos mesa obrnemo in vrvico napeljemo skozi zanko na zadnji strani ter jo pritrdimo z vozlom. Postopek ponavljamo, dokler ni prevezan celoten kos mesa, na koncu pa napravimo dvojni vozel. S škarjami odrežemo odvečno vrvico.
Celoten postopek si oglejte še v priročnem videu:
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.