Navadna kislica
Navadna kislica
Navadna kislica (Rumex acetosa) raste po travnikih in ima značilen kiselkast okus, ki ga obožujejo tudi otroci. Lahko jo jemo surovo kot solato, kuhano v juhi ali pa iz nje naredimo sok. Ima zlasti veliko klorofila, vitaminov in rudninskih soli, zato jo Sebastian Kneipp, Maurice Mességué in mnogi drugi priporočajo pri slabokrvnosti, otrokom v dobi rasti in vsem, ki imajo težave z jetri.
Toda pozor! Kislice nikakor ne smejo uživati ljudje, ki trpe za protinom in revmo. Vsebuje namreč oksalno kislino, ki takim bolnikom škoduje.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.