Kuhano ali prečiščeno maslo
Kuhano ali prečiščeno maslo
Kuhano ali prečiščeno maslo je maslo, iz katerega smo s kuhanjem odstranili vse trdne delce in vodo, tako da ostane čista maščoba. Je obstojnejše od navadnega masla, uporablja pa se predvsem za praženje in cvrenje pri visokih temperaturah. Lahko ga pripravimo sami ali kupimo (prodaja se tudi pod indijskim imenom ghee).
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.