Kako razpremo piščanca
Kako razpremo piščanca
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2014
ZAHTEVNOST: Enostavno
Sestavine
- 1 cel piščanec
Priprava
Piščanca položimo na desko s prsmi navzdol. Z močnimi kuhinjskimi škarjami ali škarjami za perutnino izrežemo hrbtno kost in jo odstranimo.
Piščanca odpremo, obrnemo in položimo z notranjostjo na desko. Z dlanjo ga močno pritisnemo, da poči sprednja prsna kos in se razpre.
Dve kovinski špili potisnemo diagonalno skozi noge in perutnice, da obe polovici piščanca utrdimo in da ostane med peko razprt.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.