Filiranje sardel
Kot metuljček razprte sardele obožujejo tudi otroci!
Filiranje sardel
Kot metuljček razprte sardele obožujejo tudi otroci!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2014
ZAHTEVNOST: Enostavno
Sestavine
- poljubna količina očiščenih sardel
Priprava
Očiščeno ribo položimo na delovno površino s trebuhom navzdol in jo razpremo tako, da je stran s kožo zgoraj. Z eno roko držimo rep, medtem ko z drugo roko trdno pritisnemo na hrbtenico, dokler ni riba popolnoma sploščena.
Ribo obrnemo in nežno odstranimo hrbtenico. Če je glava ribe še vedno pritrjena, jo, preden začnemo, s škarjami zarežemo, kjer se začne hrbtenica.
Ko pri odstranjevanju hrbtenice pridemo do repa, hrbtenico preprosto odrežemo in zavržemo.
Odstranimo vse majhne kosti, pri tem si lahko pomagamo tudi s pinceto.
Nasvet
Na enak način (na »metuljčka«) lahko filiramo tudi večje ribe.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.