PP naslovna-apr25.jpg
roze-in-vrt · Sadni

Jagodni izbor super okusnih sort jagod

Jagoda spada med sadne rastline in je zaradi svoje prilagodljivosti ena najbolj razširjenih vrst sadja na svetu. Zagotovo bodo rastle tudi na vaših gredicah, zato se spomnimo na nekaj glavnih značilnosti vzgoje, predstavljamo pa tudi nekaj najokusnejših sort.

monika-grabkowska-TD-EHe4icMI-un-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Naravno pobarvani pirhi

Morda vas mika, da bi ob klasičnih rdečih pirhih naredili tudi še kakšne druge – in se ob tem izognili umetnim barvam. Narava ponuja obilje možnosti za velikonočno ustvarjalnost!

Priljubljeni recepti

Kuharski trik

kako-pripravimo-articoke-A_558x620_acf_cropped-1

Kako očistimo artičoko

Artičoka deluje grobo in neizprosno, a z nekaj spretnimi in odločnimi rezi zlahka razkrijemo njeno mehko, okusno srce - prava nagrada za vsak trud v kuhinji.

Nasveti in tehnike

govedina-v-rdecem-vinu_558x620_acf_cropped_558x620_acf_cropped.jpg

Kakovostno vino za kuhanje

V: Ali za kuhanje res potrebujem dobro vino? Tako ali tako se bo pokuhalo … O: Slabo vino lahko jed poslabša ali celo uniči, zato za kuhanje izbiramo kakovostna vina, ki bi si jih z veseljem natočili tudi v kozarec. Vino mora seveda prevreti, da iz njega izhlapi alkohol, imeti pa mora tudi čas, da […]

Lokalna kulinarika




933094_chef.jpg

Chef leta je Tomaž Kavčič z Zemona!

Gastronomski vodnik Gault&Millau je sinoči na prireditvi GALAma v ljubljanski Festivalni dvorani Tomaža Kavčiča iz gostilne Pri Lojzetu na Zemonu imenoval za kuharskega mojstra leta 2025. V sedmih izdajah je to drugi tovrstni naslov za primorske mojstre, leta 2018 so ga premierno pripeli Ani Roš iz Hiše Franko.



© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.