Nešplja
Nešplja
Nešplja je stara sadna vrsta, ki izvira iz jugozahodne Azije. Pečkati plodovi nešplje postanejo užitni po prvi zmrzali.
Že v antiki in srednjem veku je bila nešplja pomembno sadno drevo, vendar so ga počasi začele izpodrivati nove sadne vrste. Uspeva tudi v evropskih svetlih gozdovih. Plodovi nešplje vsebujejo veliko sadnih kislin, sladkorjev, vitamina C in čreslovin. Uživamo jih sveže, predelane v marmelado, sokove, žganje itd.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.