Limonska trava
Limonska trava
Limonska trava (tudi citronelka ali cimbopogon) se uporablja kot začimba ribjih jedi, juh in solat.
Limonska trava je do 2 metra visoka trava , ki rastem v močvirjih in ob rekah. Vsebuje citral, snov, ki se nahaja tudi v limonovem soku, zato posušena in zdrobljena prijetno diši in ima okus, ki spominja na limonovo lupino. Lahko se uporablja tudi svežo, zmleto v prah, v obliki sirupa ali vode. Eterično olje limonske trave je strupeno.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.