



Velikonočna znanilka pomladi: colomba di Pasqua
Kjer koli že ste ob velikih praznikih in pomembnih dneh, je v osrčju praznovanja vedno nekakšna posebna jed, ki s svojo simboliko predstavlja del tradicije in lokalnih običajev.


Umetnost BBQ – gotovo je, ko je gotovo!
Low&slow BBQ način priprave hrane zahteva svoj čas, ki nas bogato nagradi z okusno pojedino. Bližnjic pa ni.

Priljubljeni recepti


Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Kuharski trik

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.
Sladice
Nasveti in tehnike


Ali lahko ponovno uporabimo olje za cvrenje
V: Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno.


Preveč začinjena jed
V: Kadar pri kuhanju hitim, imam pri začinjanju precej težko roko, zlasti ko solim, tako da včasih jed dobesedno uničim. Je kakšen način, kako lahko rešim preveč začinjeno jed?
Meso
Testenine
Zelenjava
Manj kot 5 sestavin
Posebna prehrana
Lokalna kulinarika

Sobotni recept: Kruhove rezine s cimetom
Kruhove rezine v jajcu vsi poznamo, poskusite pa novo različico tako, da na kruh posipate še cimet.

V mobilni restavraciji ohranja tradicijo, vključuje pa tudi novosti
Kombinira klasične in sodobne okuse – Potuje po Sloveniji, kmalu še na stalni lokaciji v Lendavi

Sobotni recept: Boranja z mesom in krompirjem
Pravi recept za vse ljubitelje mesa in zelenjave.

Chef leta je Tomaž Kavčič z Zemona!
Gastronomski vodnik Gault&Millau je sinoči na prireditvi GALAma v ljubljanski Festivalni dvorani Tomaža Kavčiča iz gostilne Pri Lojzetu na Zemonu imenoval za kuharskega mojstra leta 2025. V sedmih izdajah je to drugi tovrstni naslov za primorske mojstre, leta 2018 so ga premierno pripeli Ani Roš iz Hiše Franko.