Polsuhi paradižniki
Polsuhi paradižniki
Polsuhi paradižniki se v zadnjem času vse bolj uporabljajo kot različica na soncu sušenih paradižnikov, predčasno umaknjenih s sonca. Ker zadržijo nekaj več vlage, so bolj sočni. Lahko jih pripravimo tudi tako, da olupljene paradižnike razpolovimo in sušimo v pečici 6 do 8 ur na 50 °C; med sušenjem paradižnike večkrat obrnemo. Nanje položimo na lističe narezan česen, svežo baziliko in jih prelijemo z oljčnim oljem. Uporabljamo jih lahko tudi kot prilogo ali prigrizek.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.