Vse zgodbe (361)
Zamrznjena zelenjava in sadje sta »kul«
Navdušeni domači kuharji so se nekoč v trgovinah na široko izogibali predalom z zamrznjenim sadjem in zelenjavo, saj so menili, da gre za ...
Preberi več7 trikov za najboljšo sirovo omako
Ene najbolj priljubljenih omak za testenine so sirove omake. So preproste, hitro narejene in polne okusa, z uporabo različnih sirov pa so tudi ...
Preberi večKakšni so pravi štruklji?
Štruklji so tradicionalna, stara slovenska jed in prava kulinarična znamenitost. Prvi recept so zapisali že leta 1589 na nadvojvodskem dvoru v Gradcu, čeprav ...
Preberi večSkuhaj lečo za zdravje in srečo!
Stara je kot svet, a še vedno sodobna in zaželena! Tako bi lahko opisali lečo, priljubljeno in raznoliko stročnico, ki jo omenjajo že ...
Preberi večNasveti za pripravo mletega mesa
Mleto meso je čudežna sestavina, iz katere pripravljamo številne najljubše jedi. Je kdo, ki ne mara čevapčičev in burgerjev, nadevanih paprik in čuftov, mesnih ...
Preberi večKaj pa je to tempeh?
Iz daljne dežele na naše krožnike: predstavljamo vam tempeh, čvrst kolač iz fermentirane soje, bogat z beljakovinami in vlakninami.
Preberi večKako dobro poznate rastlinske napitke?
Januarja bomo obeležili veganuar, projekt, ki so ga pred leti začeli izvajati v Veliki Britaniji, nato pa se je s podobnimi iniciativami naglo razširil ...
Preberi večZeleni prazniki
Da bi božič še kdaj bil lep in bel, kot nam želi tudi slavni napev, bo najprej moral postati bolj zelen! To pomeni ...
Preberi večRazvajanje za vse čute
Praznični čas je pred vrati. Nemci božič praznujejo na prav svojevrsten način: mestna središča po vsej Nemčiji se decembra spremenijo v morje lučk ...
Preberi večPraznična omizja širom sveta
December in praznični jedilnik si vsak oblikuje po svoje. Pa vendar nas nekaj druži – želja po bližini, druženju, dobrih okusih, veselju, po ...
Preberi večKatero pijačo izbrati za praznično zabavo?
Prihajajoče praznične zabave zahtevajo kar nekaj organizacije, ključnega pomena pa je, da gostje ne ostanejo lačni in žejni.
Preberi več