Indijska figa
Indijska figa
Indijska figa (tudi indijska smokva ali kaktusova figa) je rdeč, črn, škrlaten, rumenkast ali zelenkast mesnat užiten plod, podoben veliki figi.
Opuncije (kaktusi), ki rodijo indijske fige, so razširjene v toplih krajih. Obstaja okoli 250 različnih opuncij in vse imajo užitne plodove, ki pa nimajo posebno dobrega okusa. So polne drobnih semen. Indijske fige se lahko jedo sveže, v obliki čežane, marmelade, soka ali raznovrstnih slaščic.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.