Sestavine, segrete na sobno temperaturo
Članek je objavljen v reviji Dober tek, februar 2021
Če recept izrecno ne veleva drugače, bo najbolje uporabiti sestavine, segrete na sobno temperaturo, saj se tako lepše povežejo in opravijo svojo nalogo.
Če smo sestavine pozabili v hladilniku, lahko to hitro rešimo takole:
- Jajca iz hladilnika preložimo v skledo in jih na hitro okopamo v topli vodi. Če so res hladna, vodo medtem večkrat zamenjamo, da ostane mlačna. Jajca lahko okopamo tudi v vodni kopeli nad paro, a moramo pri tem paziti, da se ne segrejejo preveč in zakrknejo.
- Maslo, ki smo ga pozabili v hladilniku, lahko rešimo na več načinov. Lahko ga narežemo ali, še bolje, naribamo na drobne koščke, ali pa zavijemo v plastično vrečko in ga zmehčamo z valjarjem. Kocko masla lahko tudi preložimo v keramično posodo, ki jo položimo na radiator ali v bližino segrete pečice. In še, v mikrovalovni pečici lahko segrejemo večjo posodo, ki jo nato poveznemo čez kocko masla in počakamo, da toplota opravi svoje.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.