Jamie Purviance: Weber – Velika knjiga peke na žaru

  • 160 receptov za plinske, električne ter žare na oglje
  • več kot 1000 fotografij in opisov postopkov
  • know-how žara, ki zagotavlja uspeh
  • triki in nasveti velemojstrov žara

Trda vezava, 320 strani, Cena: 25,70 EUR

RAZPRODANO

NAKUP

Vse, kar moramo vedeti o peki na žaru

160 RECEPTOV ZA PLINSKE IN ELEKTRIČNE ŽARE TER ŽARE NA OGLJE
Klasične jedi, kot so stejki, rebrca in burgerji, pa tudi izvirni recepti za ribe, morske sadeže, zelenjavo in sadje. Nadgrajeno z recepti za omake, marinade in začimbne mešanice.

VEČ KOT 1000 FOTOGRAFIJ IN OPISOV POSTOPKOV KORAK ZA KORAKOM
Pomembne osnovne tehnike in postopki priprave za peko na žaru. Detajlni nasveti strokovnjakov za pripravo mesa, rib, zelenjave in sadja na žaru.

KNOW-HOW ŽARA, KI ZAGOTAVLJA USPEH
Temelji za popolno žerjavico z ogljem ali plinski žar. Napotki za direktno in indirektno peko na žaru, osnovno znanje vročega dimljenja, informacije o pravi opremi za žar. Izčrpne tabele in prikazi časov peke za različne tipe mesa in zelenjave.

TRIKI IN NASVETI VELEMOJSTROV ŽARA V VSEOBSEGAJOČI KNJIGI, KI VAS BO OSUPNILA!

Iz uvoda

Pravega žara sem se naučil šele v svojih zgodnjih tridesetih. Tedaj sem se mu prvič posvetil bolj sistematično. Kulinarika me je fascinirala, obenem pa sem bil razočaran nad omejenim uspehom svojega eksperimentiranja, in zato sem se vpisal na Culinary Institute of America (eno najprestižnejših ameriških kuharskih šol). Kot del celovitega učnega načrta sem se ukvarjal z mesarstvom, s kemijo živil, pa s proizvodnjo omak in klobas. Pod strogim nadzorom kuharskih mojstrov sem se naučil, kako se struktura mesa in maščob spreminja pod vplivom toplote, katere sile držijo skupaj omake ali kako marinade lahko sprostijo beljakovine.

Od konca svojega študija pred približno 15 leti se ukvarjam predvsem z vprašanjem, kako lahko inovacije in dosežke sodobne znanosti kuhanja prenesemo na umetnost žara. Ob podpori številnih strokovnjakov pri Webru sem izvedel obsežne raziskave na tem področju kulinarike in napisal pet knjig na to temo. Vsaka knjiga mi je bila priložnost, da sem se naučil še več o različnih tehnikah žara in zakaj nekatere od njih delujejo bolje od drugih. Vse, česar sem se naučil in napisal na tem področju, je vključeno v to knjigo.

Kuharski nasvet

Meso pred peko na žaru vedno osušimo s papirnato brisačo, saj bi se zaradi prevelike količine vlage prej zdušilo kot krepko zapeklo.

Kazalo vsebine

Osnove žara

Govedina in jagnjetina

Svinjina

Perutnina

Ribe in morski sadeži

Zelenjava

Sadje

Nasveti in tehnike

Indeks