Sestavine

  • 50 g masla in še malo za pekač
  • 2 žlici gladkega arašidovega masla
  • 3 žlice medu ali javorovega sirupa
  • 2 zreli banani
  • 1 jabolko
  • 250 g ovsenih kosmičev
  • 85 g suhih marelic
  • 100 g rozin
  • 85 g mešanih semen (npr. bučna in sončnična)

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 160 °C. Kvadraten pekač s stranico 20 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. V majhni kozici segrejemo maslo, arašidovo maslo in med ali javorov sirup, da se vse stopi. Dodamo pretlačeno banano, olupljeno in naribano jabolko in 1 dl vroče vode ter zmešamo.

2.

V veliko skledo damo kosmiče, na majhne koščke narezane marelice, rozine in semena. Prilijemo sadno mešanico in zmešamo. Maso nadevamo v pekač in poravnamo površino. Pečemo 55 minut, da se pecivo zlato rjavo zapeče. Pustimo, da se ohladi v pekaču, nato narežemo na 12 rezin in pojemo ali pa shranimo v hladilnik v nepredušno zaprti posodi za največ 3 dni.

Nasvet

Namesto ovsenih kosmičev lahko uporabimo tudi pirine, ržene, ječmenove ali druge žitne kosmiče.

3