Zeljna solata

Zeljna solata
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2018
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 žlička semen črne gorčice
- 1 žlička semen kumina (orientalske kumine)
- ½ glave belega zelja
- 1 rdeča čebula
- 1 zelen čili (po želji)
- sok ½ limone
- velik ščep soli
Priprava
V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo gorčična in kuminova semena, da zacvrčijo in začnejo pokati, nato odstavimo.
Zelje tanko narežemo ali grobo naribamo, čebulo narežemo na lističe, čili sesekljamo. Vse sestavine zmešamo v veliki skledi in postrežemo. (Solato lahko pripravimo že dan prej in jo shranimo v hladilniku.)
Nasvet
Zeljno solato lahko postrežemo kot prilogo k piščančjemu nabodalu po indijsko.
© Dedal d. o. o., 2021.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.